IQTIDORLI TALABALAR BILAN ISHLASHDA PSIXOLOGIK QO‘LLAB- QUVVATLASH USULLARI - Mamatkulova Kimyo Abdujalilovna; Turdiyeva Gulchehra Bekmuratovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya. Iqtidorli talabalar bilan ishlashda psixologik qo‘llab-quvvatlash ularning akademik va kreativ salohiyatini rivojlantirishda muhim ahamiyatga ega. Maqolada shaxsiy maslahat, emotsional intellektni rivojlantirish, stressni boshqarish texnologiyalari, interfaol va kreativ mashg‘ulotlar, shuningdek mentorlik va ijtimoiy qo‘llab-quvvatlash metodlari tahlil qilingan. Ushbu usullar talabalar motivatsiyasini oshiradi, ruhiy barqarorlikni mustahkamlaydi va ijodiy faoliyatga jalb qiladi. Natijada, iqtidorli talabalar o‘z qobiliyatlarini maksimal darajada namoyon qilish imkoniga ega bo‘ladi.