AUTIZM SPEKTRIDAGI BOLALARDA KOMMUNIKATIV TEXNOLOGIYALAR YORDAMIDA NUTQNI REABILITATSIYA QILISH IMKONIYATLARI - Raxmonova Manzura Maxmudovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqola autizm spektridagi bolalarda nutq va muloqot ko‘nikmalarini rivojlantirishda kommunikativ texnologiyalarning imkoniyatlarini o‘rganishga bag‘ishlangan. Tadqiqot jarayonida interaktiv dasturlar va mobil ilovalardan foydalangan holda nutq reabilitatsiyasining samaradorligi tahlil qilindi. Natijalar shuni ko‘rsatdiki, kommunikativ texnologiyalar bolalarning nutq qobiliyatini yaxshilash, ijtimoiy ko‘nikmalarini rivojlantirish va o‘quv jarayonida integratsiyaga yordam beradi.