“QONUNCHILIK GILYOTINASI” — ORTIQCHA YUKLARDAN XALOSLIK SARI MUHIM QADAM, O‘ZBEKISTON RESPUBLIKASI PREZIDENTINING 231-SONLI FARMONI TAHLILI. - J.X.Bo'riyev (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: 2025-yil 25-noyabrda qabul qilingan PF-231-son Farmoni — “Qonunchilikdagi huquqiy bo‘shliqlarni bartaraf etish va tartibga solish yukini kamaytirish toʻgʻrisida” — O‘zbekiston qonunchilik tizimida qator eskirgan, dolzarbligini yo‘qotgan va fuqarolar hamda biznes faoliyatini murakkablashtiruvchi hujjatlarni bekor qilishni nazarda tutadi. Farmon doirasida taxminan 800 ta normativ- huquqiy hujjat “tartibga solish gilyotinasi” orqali bekor qilinadi, shuningdek tadbirkorlik va oddiy fuqarolar uchun ma’muriy yuklar soddalashtiriladi. Bu esa davlat boshqaruvi, biznes va ijtimoiy hayotni soddalashtirish, tartibga solish yukini kamaytirish, hamda investitsiya hamda biznes muhitini yaxshilashga xizmat qiluvchi muhim islohot bo‘lib qoladi.