“IJTIMOIY SUGʻURTA — YANGI DAVR: O’ZBEKISTON RESPUBLIKASI PREZIDENTINING 206-SONLI FARMONINING AHAMIYATI VA FUQAROLARGA TA’SIRI” - S.X.Bo'riyev (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: 2025-yil 3-noyabrda qabul qilingan O’zbekiston Respublikasi Prezidentining 206-sonli farmoni bilan Davlat ijtimoiy sug‘urta jamgʻarmasi orqali davlat ijtimoiy sugʻurtasi tizimida tub islohotlar e’lon qilindi. 2026-yil 1-yanvardan yangi sugʻurta mexanizmi — majburiy va ixtiyoriy sugʻurta shakllari, avtomatik nafaqa tayinlash, raqamli axborot tizimi orqali shaffof va samarali toʻlovlar joriy etilishi ko‘zda tutilgan. Bu maqolada farmon mazmuni, fuqarolar uchun keltirilayotgan yangiliklar va ularning ijtimoiy himoyaga ta’siri tahlil qilinadi.