TA’LIM SIFATINI OSHIRISHDA INTEGRATSIYANING O‘RNI VA AHAMIYATI - Xo‘jamberdiyeva M.N; Elamonova Shahlo Ilyos qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Maqolada pedagogik jarayonda integrativ yondashuvning nazariy va amaliy asoslari tahlil qilingan bo‘lib, ta’lim sifatini oshirishdagi o‘rni yoritiladi. Integratsiya tushunchasining mazmuni, uning metodologik poydevori hamda o‘quv jarayonining turli bosqichlarida qo‘llanish mexanizmlari asoslab beriladi. Pedagogik fanlar o‘rtasidagi uzviy bog‘liqlik, fanlararo aloqalar, o‘quv faoliyatiga real tajribani tatbiq etish hamda talabalarda umumlashtirilgan bilim va ko‘nikmalarni shakllantirishning ahamiyati ko‘rsatib o‘tiladi. Shuningdek, integrativ ta’lim texnologiyalaridan foydalanishning afzalliklari, o‘qituvchilar hamkorligi, kompleks darslar, seminarlar va izlanishga asoslangan topshiriqlarning o‘quv jarayonidagi roli ochib beriladi. Tadqiqot natijalari integratsiya ta’lim jarayonining samaradorligini oshirib, kasbiy tayyorgarlik sifatini yaxshilashga xizmat qilishini tasdiqlaydi.