MUTAXASSISLIK FANLARNI O‘QITISH JARAYONIDA TA’LIM OLUVCHILARNING BILIM, KO‘NIKMA VA MALAKALARINI BAHOLASH - Xo‘jamberdiyeva M.N; Elamonova Shahlo Ilyos qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada mutaxassislik fanlarini o‘qitish jarayonida ta’lim oluvchilarning bilim, ko‘nikma va malakalarini baholashning ilmiy asoslari, metod va metodologik yondashuvlari tahlil qilingan. Baholash tizimining ta’lim sifatini oshirishdagi o‘rni, o‘qituvchi faoliyatini takomillashtirishdagi ahamiyati va o‘quvchilarning o‘zlashtirish darajasiga ta’siri yoritilgan. Maqolada an’anaviy hamda yangi baholash usullarining afzalliklari, xususan test sinovlari, referatlar va raqamli texnologiyalar asosida baholashning amaliy samaradorligi ko‘rsatilgan. Shuningdek, pedagogik fanlarni o‘qitishda metodlarni optimal tanlash, nazariya va amaliyot uyg‘unligini ta’minlash orqali o‘quvchilarda mustaqil fikrlash, tahliliy yondashuv va ijodkorlikni rivojlantirish imkoniyatlari ochib berilgan. Tadqiqot natijalari baholash tizimini takomillashtirish raqobatbardosh pedagog kadrlar tayyorlashda muhim omil ekanini isbotlaydi.