ESHITISHDA NUQSONI BOʻLGAN BOLALARNING BOGʻLANGAN NUTQNI SHAKLLANTIRISH BOʻYICHA ISHNI TASHKIL ETISH. - Zoyirova Dilnoza Zohid qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Eshitishda nuqsoni bo‘lgan bolalarda bog‘langan nutqni shakllantirish ta’lim- tarbiya jarayonining muhim yo‘nalishlaridan biridir. Ushbu jarayon bolalarning eshitish qoldig‘idan samarali foydalanish, nutqiy ehtiyojini oshirish va muloqot madaniyatini rivojlantirishga qaratiladi. Bog‘langan nutqni shakllantirishda maxsus pedagoglar vizual ko‘rsatmalar, eshitish-ovoz mashqlari, mimika, imo-ishora vositalari, artikulyatsion mashqlar hamda darsning o‘yin shaklidagi metodlaridan keng foydalanadilar.