SAID AHMAD IJODIDA INSON RUHIYATI TALQINI: “UFQ” ROMANI MISOLIDA - Abobakirova Xayriniso (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Said Ahmadning “Ufq” romanidainson ruhiyati va ichki kechinmalarining badiiy tanqidi tahlil qilinadi. Asarda qahramonlarning ruhiy holati, ularni jamiyat bilan munosabati, ichki ziddiyatlari va ma’naviy izlanishlari adabiy tanqidiy nazariyasi asosida koʻrib chiqilgan. Muallifning psixologik realizm usulidan foydalanish, xarakter yaratishdagi mahorati hamda ruhiy jarayonlarining tasvirlanishdagi tabiiylik roman badiiy qiymatining asosiy omillari sifatida baholangan.