OGAHIY IJODIDA NAVOIY ANʼANALARI - Mamadaliyeva Nilufarxon Umidjon qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada XIX asrning yirik shoiri, tarixchisi va tarjimoni boʻlgan Muhammad Rizo Ogahiy ijodida Alisher Navoiy badiiy maktabining davom etishi keng yoritiladi. Maqolada shoirning lirik merosi, tarixiy asarlari, maʼrifiy qarashlari va tarjima faoliyatida Navoiyning poetik tamoyillari qanday aks etgani chuqur tahlil qilinadi. Navoiy maktabining Ogahiy orqali XIX asr adabiy jarayoniga taʼsiri ilmiy asosda bayon etiladi.