SHARQ MUTAFAKKIRLARNING TILSHUNOSLIKKA OID QARASHLAR:ABU ALI IBN SINO VA MAHMUD ZAMAXSHARIY - O ‘rinboyeva Gulnoza Nizomjon qizi; Zaynobiddinova I.M (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:Sharq mutafakkirlari Abu Ali Ibn Sino va Mahmud Zamaxshariy ilm-fanning rivojiga katta hissa qo‘shgan allomalardir. Ibn Sino tibbiyot, falsafa va mantiq sohalarida yuksak ilmiy meros qoldirgan. Mahmud Zamaxshariy esa arab tili, adabiyot va Qur’on tafsirining nufuzli namoyandalaridan biridir. Ularning asarlari bugungi kunda ham sharq ma’naviyati va ta’limi uchun muhim manba bo‘lib xizmat qiladi.