QADIMGI XITOY TILSHUNOSLIGI - Yuldashmirzayeva Muxlisa; Zaynobiddinova.I (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada qadimgi Xitoy tilshunosligining shakllanishi, yozuv tizimlarining rivoji, iyerogliflarning mazmuniy va fonetik xususiyatlari, shuningdek XVII–XIX asrlardagi fan-tarixiy fonetika yutuqlari yoritilgan. Qadimgi hayvon suyagidagi yozuvlardan boshlab Xitoy lug‘atchilik an’analarining shakllanishi, Xitoy tilshunoslarining fonetika, etimologiya, grammatika va sintaksisga oid qarashlari tahlil qilingan.