TIBBIYOT SOHASIDA O’ZBEK TILINING QO’LLANISHI VA ATAMASHUNOSLIK MASALALARI - SABOHAT SAFARALIYEVA ADXAM QIZI; Alimova Komila Dekanovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada tibbiyot sohasida o‘zbek tilining qo‘llanish darajasi, tibbiy terminlarning o‘zbekchaga moslashtirilishi, atamashunoslikdagi muammolar va ularni bartaraf etish yo‘llari yoritilgan. Tadqiqot tibbiyot mutaxassislari, talabalari va tarjimonlar uchun amaliy ahamiyatga ega.