O‘ZBEKISTONDA INSON KAPITALINI RIVOJLANTIRISH – BARQAROR TARIXIY TARAQQIYOT ASOSI SIFATIDA - Sharifov Sherali Alisher o’g’li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Maqolada O‘zbekistonda inson kapitalini rivojlantirishning barqaror tarixiy taraqqiyotdagi o‘rni tahlil qilinadi. Inson kapitali ta’lim, sog‘liqni saqlash va innovatsiyalar orqali iqtisodiy hamda ijtimoiy rivojlanishning asosiy omili sifatida ko‘rsatiladi. Shuningdek, mamlakatda olib borilayotgan islohotlar va davlat dasturlarining inson salohiyatini oshirishdagi ahamiyati yoritilgan.