SOʻFI OLLOYORNING "SABOT UL-OJIZIN" ASARI TAHLILI - O‘ktamova Gulsevar (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
ANNOTATSIYA Soʻfi Olloyorning Sabot ul-Ojizin asari musulmon olamidagi axloqiy va tarbiyaviy g‘oyalarni o‘rganishga bag‘ishlangan muhim manbadir. Asarda insonning ichki dunyosi, sabr, matonat, iymon va odob-axloq masalalari atroflicha tahlil qilinadi. Muallif o‘z asarida odamlarning ruhiy rivoji va ijtimoiy hayotdagi muvozanatni saqlash usullarini yoritib, sabrning hayotdagi ahamiyati va insoniy fazilatlarni shakllantirishdagi rolini ko‘rsatadi. Shu bilan birga, Sabot ul-Ojizin asari nafaqat diniy, balki ma’naviy tarbiya nuqtai nazaridan ham keng qamrovli bo‘lib, o‘quvchi va tadqiqotchilar uchun qimmatli manba hisoblanadi. Asar orqali muallif sabr va matonat kabi fazilatlarni shakllantirish yo‘llarini, insoniy va ijtimoiy muammolarni hal etishdagi ahamiyatini o‘quvchilarga yetkazadi.