QANDLI DIABETNING HOZIRGI ZAMONDA KO‘PAYISHI VA UGLEVODLAR ALMASHINUVI BUZILISHI - Isroilov Mirzobek (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya Mazkur maqolada qandli diabetning zamonaviy jamiyatda ortib borish sabablari, uning patogenezida uglevodlar almashinuvi buzilishining o‘rni, kasallik turlari, klinik belgilari hamda davolash usullari yoritilgan. Qandli diabetning rivojlanishida irsiyat, semirish, stress va virusli infeksiyalar kabi omillar muhim rol o‘ynashi ta’kidlanadi. Maqolada diabetning asoratlari va profilaktik choralar ham tahlil qilinadi.