KONSTITUTSIYAMIZNING YARATILISH TARIXI VA HUQUQIY AHAMIYATI - Mustayev Ruslan Damirovich; Mamajonov Firuzbek Baxrom o‘g‘li; Ibragimov Lazizbek Umidjon o'g'li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
ANNOTATSIYA Ushbu ilmiy maqolada O‘zbekiston Respublikasi Konstitutsiyasining shakllanish jarayoni, tarixiy asoslari, konstitutsiyaviy islohotlarning mazmuni va ularning davlat boshqaruvi tizimi, fuqarolik jamiyati, inson huquqlarini himoya qilish mexanizmlariga ta’siri keng tahlil qilingan. Shuningdek, konstitutsiyaviy rivojlanishning bosqichlari, xalqaro tajriba bilan solishtirma tahlil, O‘zbekistonda demokratik institutlarning shakllanishi ham yoritilgan.