IMPLANTALOGIYADA YANGI TEXNOLOGIYALAR: RAQAMLI JARROHLIK VA INNOVATSION YONDASHUVLAR HAQIDA ILMIY MAQOLA - Mirvohidova.N.M (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Mazkur maqolada implantologiya sohasidagi zamonaviy texnologiyalar, ularning klinik amaliyotda qo‘llanishi va samaradorlik ko‘rsatkichlari tahlil qilinadi. 3D CBCT, CAD/CAM tizimi, navigatsion implantatsiya, nano-strukturali implant yuzalari, PRF texnologiyasi hamda qisqa va plate tipidagi implantlar kabi innovatsiyalar implant jarayonining xavfsizligi, aniqligi va muvaffaqiyat darajasini oshirishi ilmiy manbalar asosida yoritiladi.Implantalogiya so‘nggi yillarda tibbiyotning eng tez rivojlanayotgan yo‘nalishlaridan biridir. Yangi texnologiyalar implant qo‘yish jarayonini yanada xavfsiz, og‘riqsiz va samarali qilishga xizmat qilmoqda.