MUNIS XORAZMIY LIRIKASINING OʼZIGA XOS JIHATLARI - Shabunaliyeva Himoyatxon Oʻtkirbek qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Munisning “Munis ul-Ushshoq” asari o‘zbek adabiyotidagi sevgi, sadoqat va ma’naviy qadriyatlarni ifodalovchi muhim asarlardan biridir. Asarda inson qalbining nozik tuyg‘ulari, muhabbat va insoniylik g‘oyalari tasvirlangan. Shu bilan birga, asar xalq og‘zaki ijodi va adabiy meros bilan bog‘lanib, davr ruhini aks ettiradi. Ushbu maqolada Munis Xorazmiyning , Munis ul-ushshoq’’ asarining xos xususiyatlari, undagi gʼazal va ruboiylarning maʼno mohiyati haqida maʼlumot keltirilgan.