ONA TILI DARSLARIDA INTERFAOL METODLARDAN FOYDALANISH - Isamiddinov Najmiddin Nasriddinovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya. Ona tili darslarida interfaol metodlardan foydalanish zamonaviy ta’lim jarayonining samaradorligini oshirishning muhim omili hisoblanadi. Interfaol metodlar o‘quvchilarning faolligini, mustaqil fikrlash qobiliyatini, ijodiy va kommunikativ ko‘nikmalarini rivojlantiradi. Ushbu maqolada interfaol metodlar turlari, ularni dars jarayonida qo‘llash usullari va o‘quv jarayoniga ta’siri yoritiladi. Tadqiqot shuni ko‘rsatadiki, interfaol yondashuvlar o‘quvchilarning bilimlarini mustahkamlash, darsga qiziqishni oshirish va ona tilini amaliy foydalanish qobiliyatini yaxshilashda samarali. Mavzu o‘qituvchilarga metodik ko‘mak beradi hamda pedagogik innovatsiyalarni tatbiq etishga xizmat qiladi.