ZAMONAVIY PEDAGOGIK TEXNOLOGIYALARNING TA’LIM JARAYONIDAGI O‘RNI - Fayziyeva Gulhayo (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya Ushbu maqolada zamonaviy pedagogik texnologiyalar tushunchasi, ularning ta’lim jarayonidagi ahamiyati, qo‘llanish mexanizmlari hamda o‘quvchi shaxsini rivojlantirishdagi o‘rni ilmiy-nazariy va amaliy jihatdan tahlil qilinadi. Ta’lim samaradorligini oshirishga xizmat qiluvchi zamonaviy yondashuvlar va metodlarning afzalliklari yoritiladi. Pedagogik texnologiyalarni qo‘llash ta’lim jarayonida interfaol metodlardan, axborot-kommunikatsiya vositalaridan va innovatsion yondashuvlardan foydalanishni nazarda tutadi.