O‘SMIRLARDA AXBOROT OLISH MADANIYATINI RIVOJLANTIRISHNI PEDAGOGIK IMKONIYATLARI - Abdulxamidova Moxigul Bobirjon qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada o‘smirlarda axborot olish madaniyatini rivojlantirishning pedagogik imkoniyatlari tahlil etilgan. Axborot texnologiyalarining tezkor rivojlanishi, yoshlarning axborot oqimi bilan tanishligi va bu jarayonlarni pedagogik nuqtai nazardan boshqarish zarurati o‘rganiladi. O‘smirlar axborot madaniyatini shakllantirishda pedagogik metodlar, imkoniyatlar va yondoshuvlarning samarali jihatlari tahlil qilinadi. Tadqiqotning maqsadi o‘smirlarning axborot madaniyatini rivojlantirishda pedagogik metodlarning o‘rni va ahamiyatini aniqlashdir.