KICHIK MAKTAB YOSHIDAGI O‘QUVCHILARDA O‘QUV MOTIVLARINI SHAKLLANISHIGA TA’SIR E’TUVCHI PSIXOLOGIK OMILLAR - Abdulxamidov Izzatullo Shuhratillo o‘g‘li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada kichik maktab yoshidagi o‘quvchilarda o‘quv motivatsiyasining shakllanishi va unga ta’sir etuvchi psixologik, ijtimoiy va pedagogik omillar chuqur tahlil qilingan. Tadqiqotda o‘quvchilarning motivatsiyasini shakllantiruvchi omillar, shu jumladan ota-onalar va o‘qituvchilarning roli, o‘quvchilarning temperament xususiyatlari, o‘quv muhitining ta’siri, shuningdek, ijtimoiy xavfsizlik va do‘stlik aloqalari ham ko‘rib chiqilgan. Tadqiqot metodlari sifatida psixologik testlar, so‘rovnomalar, sifatli intervyular, kuzatuvlar va darsdagi o‘quvchilar faoliyatini tahlil qilish qo‘llanilgan. Natijalar o‘quvchilarning motivatsiyasini oshirish uchun o‘qituvchilarning pedagogik yondashuvi, ota- onalarning ta’limdagi faolligi va sinf ichidagi ijtimoiy muhitning ahamiyatini ta’kidlaydi.