RAQAMLI TEXNOLOGIYALAR ASOSIDA QISHLOQ XOʻJALIGIDA ISHLAB CHIQARISH SAMARADORLIGINI OSHIRISHNING ILMIY ASOSIY TAMOYILLARI - Firuza Urazmetova Karimovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: So‘nggi yillarda dunyo aholisining tez o‘sishi, oziq-ovqat mahsulotlariga bo‘lgan ehtiyojning oshishi, resurslar va ekotizimlarning tejab- tergilanishi qishloq xo‘jaligi sohasida samarali, zamonaviy yondashuvlarni talab qilmoqda. Zamonaviy texnologiyalar, xususan, raqamli texnologiyalar imkoniyatlarining kengayishi turli tarmoqlarda, shu jumladan, qishloq xo‘jaligida ham ishlab chiqarish samaradorligini oshirish uchun tub imkoniyatlarni yaratmoqda. Raqamli texnologiyalar asosida qishloq xo‘jaligini rivojlantirish va ishlab chiqarish samaradorligini oshirishning ilmiy asosiy tamoyillarini o‘rganish ayni zamonaviy dolzarb masala bo‘lib turibdi.