OQSILLAR YOG’LAR VA MOYLAR - Ergasheva Musobatxon Yo’ldashevna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya Ushbu ilmiy maqola oqsillar, yog’lar (lipidlar) va moylarning tirik organizmlardagi tuzilishi, funksiyalari va biologik ahamiyatini o’rganadi. Maqolada ushbu uchta asosiy biomolekulaning har biri uchun keng qamrovli misollar keltirilib, ularning hujayra tuzilishi, energiya ta’minoti, metabolizm va organizmning umumiy salomatligidagi hal qiluvchi rollari tahlil qilinadi. Jumladan, oqsillarning fermentativ faolligi, yog’larning energiya zahirasi sifatidagi o’rni va moylarning hujayra membranasi tuzilishini hosil qilishdagi vazifalari yoritiladi.