KASBIY QIZIQISH VA LAYOQATNI EKSPERIMENTAL OʻRGANISH - SIDIQOVA UMIDA RO’ZIMUROD QIZI; BOZORQULOVA UMIDA SAMANDAROVNA; SHOMUROTOV ULUGBEK MELIKBOBOYEVICH (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Hozirgi kunda ta’lim tizimida shaxsning kasbiy yo‘nalishini to‘g‘ri tanlashi va o‘z layoqatini aniqlashi katta ahamiyat kasb etadi. Kasbiy qiziqish va layoqatni o‘rganish insonning o‘z imkoniyatlarini anglash, mehnat bozorida o‘z o‘rnini topish hamda muvaffaqiyatli faoliyat yuritishida muhim omil hisoblanadi. Shu sababli ushbu masalani eksperimental tarzda o‘rganish psixologik tadqiqotlarning dolzarb yo‘nalishlaridan biridir.