MOTIVATSIYANING PSIXOLOGIK NAZARIYALARINI OʻRGANGAN OLIMLAR - SIDIQOVA UMIDA RO’ZIMUROD QIZI; BOZORQULOVA UMIDA SAMANDAROVNA; SHOMUROTOV ULUGBEK MELIKBOBOYEVICH (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotastita: Ushbu maqolada motivatsiya inson faoliyatining ichki harakatlantiruvchi kuchi bo‘lib, u insonni maqsad sari yo‘naltiradi. Psixologiya fanida motivatsiya nazariyalari inson xulq-atvori, ehtiyojlari va ularni qondirish mexanizmlarini tushuntirishga qaratilgan. Turli olimlar motivatsiyani o‘z nuqtai nazaridan tahlil qilib, nazariy asoslarini yaratganlar.