FITONIMLARNING LEKSIK-SEMANTIK XUSUSIYATLARI (DORIVOR O‘SIMLIKLAR VA GIYOHLAR MISOLIDA) - Yakubova Gulchexra Ziyatovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Ushbu maqolada dorivor o‘simliklar va giyohlar misolida fitonimlarning leksik va semantik xususiyatlari o‘rganilgan Fitonimlarning morfologik tuzilishi, leksik turlari, zamonaviy OAV va adabiy matnlardagi qo‘llanilishi tahlil qilingan Tadqiqot natijalari fitonimlarning til madaniyatidagi ahamiyati va semantik doirasi kengayganini ko‘rsatadi