HAJMIY NASOSLARNI TANLASH - Nuriddinov Sardor Boboyarovich; Keldiyorov Otabek Alisher o’g’li; Ochilov Abdulatif Yodgor oʻgʻli (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Maqolada hajmiy nasoslarning konstruktiv tuzilishi, ishlash prinsipi, asosiy turlari, ularning samaradorlik ko‘rsatkichlari va amaliy qo‘llanish sohalari tahlil qilingan. Shuningdek, nasos tanlash jarayonida hisob-kitob bosqichlari. Maqola muhandislik amaliyotida qo‘llaniladigan hajmiy nasoslarni optimal tanlash mezonlarini aniqlashga qaratilgan.