ISSIQLIK TAMINOTI TIZIMINING TEXNIK IQTISODIY KO’RSATGICHLARI - Nuriddinov Sardor Boboyarovich; Uralov Ozodbek Fazliddin o’g’li; Duzalov Mashrab Ruslan o’g’li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Issiqlik ta’minoti tizimi — bu binolarni isitish, issiq suv ta’minoti va sanoat ehtiyojlari uchun zarur bo‘lgan issiqlik energiyasini ishlab chiqarish, uzatish va taqsimlashga mo‘ljallangan muhandislik tizimidir. Tizimning samaradorligini baholashda texnik va iqtisodiy ko‘rsatkichlar katta ahamiyatga ega. Bu ko‘rsatkichlar issiqlik ta’minoti tizimining energiya tejamkorligi, ekspluatatsiya xarajatlari va umumiy foydaliligini baholash imkonini beradi[1,3].