TO’G‘ONLARNING GIDRAVLIK HISOBI - Nuriddinov Sardor Boboyarovich; Abdujaborov Sherzod Abdug’afor o’g’li; Tolibjonov Xamidjon Umid o'g'li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Tug‘onlar (dambalar) suv xo‘jaligi inshootlarining muhim qismi bo‘lib, ular daryo yoki kanal oqimini to‘sish, suvni to‘plash, elektr energiyasi ishlab chiqarish yoki suv sathini rostlash uchun xizmat qiladi. Tug‘onlarning ishonchli ishlashi ularning gidravlik hisoblariga bog‘liq[1,5].