MAGISTIRLIK DISSERTASIYASINI YOZISHDA ILMIY IZLANISH BOSQICHLARINING O‘ZIGA XOS XUSUSIYATLARI - Ruzmetova Novval Vaxabdjanovna; Ibragimova Dilnoza Ismatilla qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada ilmiy izlanish jarayonining asosiy bosqichlari, ularning o‘ziga xos xususiyatlari va o‘zaro farqlari pedagogik tadqiqotlar misolida tahlil qilinadi. Ilmiy tadqiqot faoliyatining muammoni aniqlash bosqichidan boshlab, tadqiqot metodlarini tanlash, tajriba-sinov ishlari, natijalarni tahlil qilish hamda ularni amaliyotga tatbiq etishgacha bo‘lgan jarayonning nazariy va amaliy jihatlari yoritib berilgan. Shuningdek, maqolada pedagogik izlanishlarning o‘ziga xos jihatlari, jumladan, ta’lim oluvchilarning yosh va individual xususiyatlarini inobatga olish, ta’lim jarayonining ijtimoiy-psixologik omillar bilan bog‘liqligi keng yoritilgan. Maqola pedagogika yo‘nalishida tahsil olayotgan talabalarga, yosh tadqiqotchilarga hamda amaliyotchi pedagoglarga mo‘ljallangan.