ALISHER NAVOIYNING “XAMSA” ASARLARIDA BADIIY TAFAKKUR VA TASVIRIYLIKNING TAMOYILI - Musayeva Laylo (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada Alisher Navoiy "Xamsa"sining yaratilishi va XIV-XV asrlarda yashab ijod etgan xamsanavis shoirlar haqidadir. Bu adiblar haqida Alisher Navoiyning "Majolis un-nafois", professor Y.E.Bertelsning "Jami" professor Sh.Muhamedovning "Xazinalar jilosi", filologiya fanlari doktori Dilnavoz Yusupovaning "O’zbek mumtoz adabiyoti" (Alisher Navoiy davri) qo’llanmasida ma’lumotlar bor. Maqola muallifi mana shu asarlarga tayangan holda to’liq "Xamsa" oltita va bir nechtagina doston yozgan xamsanavislardan sakkizta haqidagi ma’lumotlarni ko’rsatib bergan.