TANLAMA TAQSIMOTINI TAHLIL QILISH: STATISTIKA QATORLARI, GRAFIK TAQDIMOT – GISTOGRAMMA VA POLIGON, EMPIRIK TAQSIMOT FUNKSIYASINING NAZARIY ASOSLARI VA AMALIY JIHATLARI - Esanov Erkin Abduraxmanovich; Fayzullayev Sayfulloh Xayrullo o‘g‘li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada tanlama taqsimotini tahlil qilishning nazariy va amaliy jihatlari batafsil ko‘rib chiqilgan bo‘lib, statistik qatorlar, gistogramma va poligon kabi grafik taqdimot usullari hamda empirik taqsimot funksiyasining asoslari yoritilgan. Maqola tanlama taqsimotining matematik modellarini va ularning real hayotdagi qo‘llanilishini tahlil qiladi, shu bilan birga amaliy misollar orqali statistik ma’lumotlarni vizualizatsiya qilish imkoniyatlarini ko‘rsatadi. Tadqiqot natijalari empirik taqsimot funksiyasining amaliy jihatlarini ta’kidlaydi, bu esa statistik tahlilni osonlashtiradi va qaror qabul qilish jarayonini yaxshilaydi.