MAKTABGACHA, UMUMIY O’RTA,O’RTA MAXSUS VA OLIY TA’LIM INTEGRATSIYASI VA TRANSFORMATSIYASI - Ro’ziboyeva Marjona Xolmurod qizi; Ruzmetova Diana Komilovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya.Ushbu maqola maktabgacha, umumiy o‘rta, o‘rta maxsus va oliy ta’lim o‘rtasidagi integratsiya hamda transformatsiya jarayonlarini tahlil qiladi. Tadqiqotda ta’lim bosqichlari uzviyligining o‘quv jarayoniga ta’siri, kompetensiyaga yo‘naltirilgan yondashuvlar, raqamli o‘qitish vositalari va bosqichlararo metodik hamkorlikning afzalliklari yoritiladi. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, konseptual integratsiya o‘quvchilar tayyorgarligini yaxshilaydi, ta’lim sifatini oshiradi hamda pedagoglar faoliyatida samarali hamkorlikni ta’minlaydi.