KERAS FREYMVORKI: O’RNATISH VA ASOSIY FUNKSIYALAR. - Tojimamatov Israil Nurmamatovich; Shahzoda Oʻrinboyeva Mahammadjon qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu ilmiy maqola Keras freymvorki ning chuqur o’rganish modellarini loyihalash, o’qitish va baholashdagi markaziy ahamiyatini tahlil qilishga bag’ishlangan. Maqola Kerasning yuqori darajadagi abstraksiya qatlami sifatida qo’llanilishi, uning TensorFlow (yoki boshqa bekkendlar) bilan integratsiyasi va sodda, modulli arxitekturasi tufayli ilmiy tadqiqotlar va sanoat loyihalarida keng tarqalishining asosiy sabablarini ko’rib chiqadi. Kerasning o’rnatish jarayonlari, asosiy funksional imkoniyatlari, jumladan, Sequential va Functional API orqali neyron tarmoqlarini qurish, optimizatorlar, yo’qotish funksiyalari va metrikalarni sozlash mexanizmlari ilmiy tilda chuqur yoritilgan. Shuningdek, modelni saqlash, yuklash va o’qitish jarayonini nazorat qiluvchi funksiyalarga alohida e’tibor qaratilgan. Tadqiqot chuqur o’rganish sohasi mutaxassislari, o’qituvchilari va talabalari uchun Kerasning nazariy va amaliy jihatlarini anglashga yordam beradi.