ALEKSANDR FAYNBERG SHE’RIDA INSON HAYOTI VA KOSMIK ISHORATLAR FALSAFASI - Zoirova Diyora Shavkat qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Aleksandr Faynberg, XX asrning mashhur shoiri, o‘z she’rlarida inson ruhiyati, vaqtning o‘tkinchiligi va hayotning ma’nosi kabi mavzularni chuqur ifodalaydi. Ushbu she’rda insonning buyuklikka bo‘lgan ishonchi, farishtalar va kosmik ishoratlar orqali hayotga qarash falsafasi tasvirlangan. She’r insonning o‘z kelib chiqishi va o‘zini qadrlash bilan bog‘liq ichki ruhiy holatini o‘quvchiga yetkazadi. Maqolaning maqsadi: Faynbergning ushbu she’rida inson hayoti, kosmik va ruhiy timsollarni ilmiy tahlil qilish, metafora va obrazlar orqali falsafiy mazmunni ochib berishdir.