PEDIATRIK JARROHLIKDA QIYINCHILIKLAR VA YECHIMLAR – BOLALARDA MURAKKAB OPERATSIYALARNI AMALGA OSHIRISH. - Saydullayeva Zeboxon Yoʻldoshali qizi; Abdumoʻminova Muzayyana Zohidjon qizi; Jaloliddinov Sherzodbek Ikromjon o‘g‘li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada pediatrik jarrohlikning o‘ziga xos qiyinchiliklari, bolalar anatomiyasi va fiziologiyasining jarrohlik amaliyotlariga ta’siri, zamonaviy texnologiyalar yordamida ularni bartaraf etish yo‘llari yoritib berilgan. Shuningdek, murakkab tug‘ma nuqsonlar, travmalar va o‘tkir jarrohlik holatlarida qo‘llanilayotgan minimal invaziv, robotlashtirilgan va yuqori aniqlikdagi diagnostik usullar orqali samaradorlikni oshirish bo‘yicha takliflar bayon etilgan.