KAMBAGʻAL OILALAR REYESTRIGA KIRITILGAN OILALARDAGI YOSHLARNI SHAXSIY RIVOJLANISHIDAGI DAVLAT SIYOSATI - B.T.G‘anixo‘jayev (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: 2025-yil 20-noyabrda qabul qilingan O‘zbekiston Respublikasi Prezidentining 222-sonli farmoni bilan “Yoshlar daftari” jamg‘armalari orqali ijtimoiy yordam ko‘rsatish tizimida tub islohotlar e’lon qilindi. 2026-yil 1-yanvardan yoshlar daftari mexanizmi –– 6 ming nafar “Yoshlar daftari”ga kiritilgan yoshlarning doimiy daromad manbaiga ega boʻlishiga koʻmaklashish, 30 ming nafar “Yoshlar daftari”ga kiritilgan yoshlarning taʼlim jarayonida ijobiy oʻzlashtirish koʻrsatkichlariga erishish, “Mutolaa” loyihasi doirasida ilmiy-ommabop, badiiy kitoblarni muntazam oʻqib boruvchi yoshlarning ulushini 10 foizga oshirish, “Yoshlar daftari”ga kiritilgan 100 ming nafar yoshlarning ijtimoiy faolligini oshirish, “Ibrat farzandlari” loyihasi doirasida xorijiy tillarni oʻzlashtirgan yoshlar ulushini 30 foizga oshirish ko‘zda tutilgan. Bu maqolada farmon mazmuni, fuqarolar uchun keltirilayotgan yangiliklar va ularning ijtimoiy himoyaga ta’siri tahlil qilinadi.