SIGNAL VA TASVIRLARNI REAL VAQT REJIMIDA QAYTA ISHLASHNING MUAMMOLARI VA YECHIMLARI - Solijonov Muhammadamin Sayotjon o‘g‘li; Alimqulov Asrorbek Bahodir o‘g‘li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
ANNOTATSIYA Maqolada signal va tasvirlarni real vaqt rejimida qayta ishlashning zamonaviy muammolari, ularning yechim yo’llari hamda amaliy qo’llanmalari tahlil qilingan. Hisoblash resurslarining cheklanganligi, kechikishlarni minimallashtirish, ma’lumotlar oqimini boshqarish kabi asosiy muammolar ko’rib chiqilgan. Apparat va dasturiy ta’minot optimizatsiyasi, parallel ishlov berish, sun’iy intellekt algoritmlarining qo’llanilishi va FPGA, GPU kabi zamonaviy texnologiyalar orqali real vaqt tizimlarini samaradorligini oshirish usullari taqdim etilgan. Tibbiyot, transport, xavfsizlik va sanoat sohasidagi amaliy tatbiqotlar misollari keltirilgan.