FALSAFA FANLARI YUSUF XOS HOJIBNING “QUTADG‘U BILIG” ASARIDAGI AXLOQIY-FALSAFIY G‘OYALAR - Berdaliyeva Sevara Damirovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Yusuf Xos Hojibning axloqiy qarashlarini shakllanishining tarixiy-ijtimoiy omillari haqida batafsil yoritilgan. Maqolada, shuningdek, muallifning mavzuga doir fikrlari, asaridan parchalar, turli tadqiqotchilarning fikr mulohazalarini taqqoslagan va tahlil qilgan holda yoritib beriladi. Bundan tashqari, “Qutadg’u bilig” asarining tarixiy hamiyati ham ochib beriladi.