SHAHARDAGI FLORA VA FAUNA VAKILLARI UCHUN BIOXILMA- XILLIK MAYDONLARI. - M.F.Mutalibxonova (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya. 2023-2024 yillarda amalga oshirilgan dala tadqiqotlari, va tegishli gerbariy fondlari TASH, MW hamda GBIF xalqaro bazalari va mavjud adabiyot manbalari tahlili asosida, ilk marotaba,aniqlangan 59 turdan 20 tasi adventiv o’simliklar ekanligi qayd etildi. Mazkur turlar shahar florasida juda keng tarqalgan va noqulay muhit omillariga bardoshli, tez ko’payadigan begona o’simliklar hisoblanadi.Namangan shaharida joylashgan “Xurmatxon-aya” qabristonining bufer qismida dala-kuzatuv tahlillari amalga oshirildi. Hududdan 5 oilaning 20 turkumiga mansub 27 tur o‘simlik ro‘yxati shakllantirildi.