QANDLI DIABETDA GIPOGLEKIMIYANING OLDINI OLISH CHORA TADBIRLARI. - Yunusov Sardor; Yunusova Mumtozbegim; Ismatullayeva Shohsanam Ilyos qizi; Qodirov Avaz (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Giperglikemiya – bu plazma dagi glyukoza kontsentratsiyasining 6,1 mmol / l dan oshishi. Ushbu holatning sabablari stress, yuqori uglevodli dieta, dori- darmonlar, endokrin tizim va ichki organlarning kasalliklari bo’lishi mumkin. Asosiy klinik ko’rinishlar orasida og’iz qurishi , ko’p siyish va mushaklar kuchsizligi mavjud.