CHET DAVLATLARNING HARBIY XIZMATIGA YOLLANISH JINOYATINING MILLIY XAVFSIZLIKKA TAHDIDI. - Рахматуллаев Ахрор Ниматулла угли (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada O‘zbekiston Respublikasining Jinoyat kodeksi doirasida chet davlatlarning harbiy xizmatiga yollanish jinoyati va uning milliy xavfsizlikka tahdidlari huquqiy va kriminologik jihatdan tahlil qilingan. Xususan, JKning 154, 154¹ va 155-moddalarida nazarda tutilgan normalar asosida ushbu jinoyatning huquqiy oqibatlari, xalqaro tajribalar bilan o‘xshash va farqli jihatlari, shuningdek, yollanma jangarilar faoliyati natijasida milliy xavfsizlik, hududiy yaxlitlik va ijtimoiy barqarorlikka tug‘iladigan xavflar ilmiy asosda yoritilgan.