INTERAKTIV O‘YINLARNING INGLIZ TILINI O‘QITISHDAGI O‘RNI: ZAMONAVIY PEDAGOGIK YONDASHUV. - Yo‘ldosheva Ruxshona (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: So‘nggi yillarda ingliz tilini o‘qitishda an’anaviy metodlardan tashqari innovatsion va interaktiv yondashuvlarga ehtiyoj ortib bormoqda. Xususan, interaktiv o‘yinlar ta’lim jarayonini jonlantirish, o‘quvchilarning motivatsiyasini kuchaytirish, muloqot ko‘nikmalarini rivojlantirish va dars samaradorligini oshirishda muhim vosita sifatida maydonga chiqmoqda. Ushbu maqolada ingliz tili darslarida qo‘llaniladigan interaktiv o‘yinlarning nazariy asoslari, pedagogik afzalliklari va amaliy qo‘llanish tajribalari tahlil qilinadi. Shuningdek, o‘quvchilarning tilni o‘zlashtirish jarayoniga bo‘lgan ijobiy ta’siri haqida muallifning amaliy kuzatuvlari bayon qilinadi.