YOLLANISH JINOYATINING MOHIYATI - Рахматуллаев Ахрор Ниматулла угли (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada yollanish jinoyatining huquqiy mohiyati, uning xalqaro va milliy qonunchilikdagi o‘rni, shuningdek, jinoyat tarkibining elementlari tahlil qilinadi. O‘zbekiston Respublikasining Jinoyat kodeksi moddalariga tayangan holda yollanishning huquqiy oqibatlari, jinoyatning ijtimoiy xavflilik darajasi, uning terrorizm va boshqa transmilliy jinoyatlar bilan bog‘liqligi chuqur o‘rganilgan. Yollanishni oldini olish, unga qarshi kurashish mexanizmlari va xalqaro tajriba ham tahlil etilgan.