INTERFAOL METODLARNING OʻQUVCHILARDA MUSTAQIL FIKRLASHNI RIVOJLANTIRISHDAGI AHAMIYATI. - Ne'matova Mehribon Vose qizi; Saloxiddinova Ruxshona Shuxrat qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada interfaol pedagogik metodlarning o‘quvchilarda mustaqil fikrlash (independent thinking, critical thinking)ni shakllantirishdagi ahamiyati, nazariy asoslari, amaliy qo‘llanilishi va mazkur jarayonda yuzaga kelishi mumkin bo‘lgan muammolar tahlil qilinadi. Maqolada respublikamiz maktablaridan olingan empirik ma’lumotlar, pedagogik tajribalar, interfaol metod turlari va ularning o‘quvchilarga ta’siri hamda zamonaviy ta’lim siyosati kontekstida takliflar keltiriladi.