MATEMATIKA FANINING BOSHQA FANLAR BILAN ALOQASI HAMDA O‘QUVCHILAR BILIMINI SHAKLLANTIRISHDAGI FUNDAMENTAL AHAMIYATI - Kdirbaeva Jadira Esentaevna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada matematika fani haqida qisqacha mulohaza yuritilgan. Shu o’rinda hurmatli Prezidentimiz ta’kidlagan Uchinchi Renessans qurilishida ayni shu fanning ahamiyati hamda o’rni haqida keltirilgan. Bundan tashqari fanning o’zga sohalar bilan bog’liqlik darajasi, matematika fani barcha fanlarning asosi ekanligi bayon etilgan. Matematika fani o’quvchilarning aqliy salohiyatini oshirishda muhim rol o’ynaydi