MATEMATIK ALGORITMLARNING AMALIYOTDA QO‘LLANILISHI - Xojametova Mexriban Nazarbaevna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola matematik algoritmlarning amaliyotdagi qo‘llanilishiga bag‘ishlangan. Maqolada matematik algoritmlar tushunchasi, ularning nazariy asoslari, shuningdek, turli sohalarda, jumladan, iqtisodiyot, ilmiy tadqiqotlar, texnologiyalar va muhandislikda qanday qo‘llanilayotgani tahlil qilinadi. Ushbu maqolada zamonaviy matematik algoritmlar va ularning real dunyodagi qo‘llanilishining muvaffaqiyatli misollariga ham e’tibor qaratiladi. Shuningdek, maqolada algoritmlarning samaradorligi, ularni optimallashtirish va rivojlantirish imkoniyatlari, shuningdek, amaliyotdagi murakkab vazifalarni hal qilishdagi roli ham yoritiladi.