RAQAMLI IQTISODIYOT VA INTEGRATSIYA - Qilichova Marhabo Xudoyqulovna; Raxmonberdiyeva Ozoda Akram qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolamda raqamli iqtisodiyot va integratsiya jarayonlari o’rtasidagi o’zaro bog’liqlik tahlil qilinadi. Raqamli texnologiyalarning iqtisodiy o’sishi, xalqaro hamkorlik va innovatsion rivojlanishga ta’siri yoritiladi. Shuningdek, electron tijorat, raqamli moliya va axborot texnologiyalarning davlat boshqaruvi hamda xalqaro savdodagi o’rni ko’rib chiqiladi. Raqamli integratsiyaning afzalliklari, qiyinchiliklari va istiqbollari muhokama qilinib, samarali rivojlanish uchun tavsiyalar beriladi. Mazkur tadqiqot raqamli iqtisodiyotning mintaqaviy va global darajadagi integratsiya jarayonlariga qanday ta’sir ko’rsatishini yoritishga qaratilgan.