YOSHLAR NUTQIDA TURLI YOT SO’ZLARDAN HOLI SOF O’ZBEKCHA SO’ZLARDAN FOYDALANISH MASALASI. - Ataqulova Nilufar Olim qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada nutq sofligiga putur yetkazuvchi so‘zlar haqida ma’lumotlar berilgan , ularning so‘zlashuvda qo‘llanilishi va badiiy adabiyotdagi o‘rni misollar asosida ko‘rsatilgan. Badiiy nutq va adabiy nutq farqlariga to‘xtab o‘tilgan. Nutq sofligini saqlash lozimligi, tildan to‘g‘ri foydalanish, so‘zlashuvda o‘zimizga yot bo‘lgan va til axloqiga zid tushunchalarni qo‘llashdan qochish haqida so‘z yuritiladi.